Komt er binnenkort een groot hek rond het Brusselse Maximiliaanpark? Als het van de MR in Brussel afhangt alleszins wel. “Sluit het park af met traliewerk, ook ’s nachts”, klinkt het bij MR. De steekpartij waarbij een illegale migrant een agent stak met een mes was voor de partij “de druppel” en moet er nu echt een oplossing gezocht worden voor het intussen beruchte park. Dat meldt Belga.

De problematiek van illegalen in onze hoofdstad sleept al jaren aan. Twee jaar geleden was het aantal migranten en vluchtelingen in het Maximiliaanpark zo groot dat het zelfs wereldnieuws werd. Honderden, misschien zelfs duizenden migranten verbleven er in tenten in hartje Brussel, met wantoestanden tot gevolg. Het kamp werd ontruimd, maar het probleem werd nooit helemaal opgelost.

Tot op de dag van vandaag verblijven er nog steeds honderden migranten in het beruchte Brusselse park, wat voor veel overlast en onrust zorgt in en rond het park. Gisterenochtend werd een agent van de lokale politie er door een illegale migrant neergestoken met een mes. Zowel bij de politie als bij de linkse ngo’s die migranten opvangen in het Brusselse Maximiliaanpark vreest men voor meer geweld.

Hekken rond Maximiliaanpark

Voor de Brusselse MR was die steekpartij “de druppel” en moet er nu dringend een echte oplossing gevonden worden voor de problemen in het Maximiliaanpark. Brussels schepen Alain Courtois (MR) stelt voor om een hek te plaatsen rond het park. “Sluit het park af met traliewerk, ook ’s nachts”, klinkt het. “Het park moet opnieuw een plek van ontspanning en rust worden, in plaats van het grootste knooppunt van transmigranten in ons land.”

(Lees verder onder de tweet.)

Bij Open Vld steunt men het voorstel van Courtois. “Er zijn heel veel parken zoals bijvoorbeeld het Warandepark waar een hek rond staat en die ’s nachts worden afgesloten”, aldus Els Ampe in De Ochtend op Radio 1.

Daarnaast wijst ze met een beschuldigende vinger naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Dat Francken de problemen oplost. In de tijd dat Maggie De Block staatssecretaris was, waren er veel minder problemen. Als De Block het kon oplossen, kan meneer Francken het toch ook?”