In de deelstaat Hessen, in Duitsland, is een islamistische aanslag verijdeld. Een 17-jarige jongeman, met de Turkse en Duitse nationaliteit, werd bij zijn ouders thuis opgepakt in Florstadt. Er werden chemicaliën aangetroffen die zouden gebruikt worden voor het aanmaken van explosieven.

In het Duitse Florstadt, in de deelstaat Hessen, is een allochtone 17-jarige jongeman gearresteerd op 1 september. Dat communiceerde het parket van Frankfurt donderdag en werd onder meer door Die Welt gerapporteerd. De jongeling zou gestart zijn met de fabricatie van explosieven en had hiervoor reeds kleine hoeveelheden geschikte chemicaliën aangeschaft. Tijdens een hoorzitting met een onderzoeksrechter heeft hij toegegeven om een aanslag voor te bereiden. Dat wist de aanklager te vertellen.

Nieuwe aanslag Duitsland zou met TATP uitgevoerd worden

Eerdere bevindingen toonden aan dat de verdachte een handleiding gebruikte om het explosieve ‘TATP’ (triacetontriperoxide) te maken. Via het internet had de jongeling componenten hiervoor besteld. De tiener blijft in hechtenis.

Vorige maand vonden nog verschillende huiszoekingen plaats in de omgeving van Luik in het kader van een andere verijdelde terroristische aanslag in Duitsland. Dit betrof een Tsjetsjeense terreurcel. Ook toen was er sprake van het gebruik van TATP.

De 22/3-aanslagen in Brussel en Zaventem, die 35 doden maakten, werden evenzeer uitgevoerd met TATP. De grondstoffen voor het explosief zijn eenvoudig verkrijgbaar in onder meer doe-het-zelfzaken.

ADVERTENTIE