Slechts 31 procent van de Fransen staat nog achter het beleid van president Emmanuel Macron. Daarmee doet hij het zelfs slechter dan zijn voorganger François Hollande op datzelfde moment. Hollande ging nochtans de geschiedenis in als de minst populaire Franse president.

Volgens een recente peiling is de Franse president Emmanuel Macron nu nog minder populair dan zijn voorganger François Hollande. In de peiling – afgenomen door Ifop in opdracht van Paris Match en Sud Radio – daalde de goedkeuringsgraad van Macron met 10 procent tot 31 procent. Hollande, die beschouwd wordt als de minst populaire president in de Franse geschiedenis, stond op scoorde op datzelfde moment 32 procent.

(Lees verder onder de tweet.)

Woelige zomer

Macron, intussen meer dan 15 maanden in functie, zou te afstandelijk zijn en geen voeling hebben met de problemen van de kiezers. Een grote meerderheid van de respondenten gaf aan dat de president volgens hen geen goed economisch beleid voert. 78 procent van de respondenten vond dat Macron geen voeling heeft met de zorgen van de Fransen. Vooral onder de jongste kiezers scoort Macron zeer slecht. In de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar wordt hij door 72 procent van de kiezers afgekeurd.

De Franse president heeft een woelige zomer doorstaan. Eerst was er het schandaal rond zijn persoonlijke lijfwacht Alexandre Benalla. Op beelden was te zien hoe Benalla een betoger fysiek te lijf ging. Daarnaast was er ook het vertrek van zijn minister van Milieu Nicolas Hulot. Hij nam vorige week ontslag uit onvrede. Gisteren kondigde ook Laura Flessel, de minister van Sport, haar ontslag aan om persoonlijke redenen.