Een Franse rapper van Kameroense afkomst heeft voor opschudding gezorgd met zijn nieuwste lied genaamd “hang alle blanken op”. Het nummer staat bol van de haat tegenover blanke mensen. “Stenig hen ter vermaak, zo hebben de zwarte kinderen er ook iets aan”, klinkt het onder meer. Hij noemt het “een reactie op alle onrechtvaardigheden die mijn ras sinds de slavernij moeten meemaken heeft”.

In de weinig aan de verbeelding overlatende videoclip van het lied – die intussen door Youtube verwijderd werd van hun website – is te zien hoe een blanke man gemarteld wordt, opgehangen wordt en uiteindelijk ook vermoord wordt door de zwarte rapper. “Hang alle blanken op”, zingt de man van Kameroense origine herhaaldelijk.

Naast het ophangen van blanken, doet de rapper nog een andere opvallende oproep. Hij stelt voor om blanken te stenigen, als leedvermaak voor zwarte kinderen. “Stenig hen ter vermaak, zo hebben de zwarte kinderen er ook iets aan. Takel ze hard toe, er moet bloed vloeien. Het moet naar de dood ruiken”, klinkt het.

Zelf geeft hij alvast het goede voorbeeld, zo geeft hij aan. “Ik stap crèches binnen en dood blanke baby’s”, klinkt het onder meer. Hij roept anderen op hetzelfde te doen. “Grijp hen en hang hun ouders op.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Rollen omdraaien”

De ontstane heisa omtrent het lied, snapt de man niet echt. Hij benadrukt dat het louter om fictie gaat, al gebeurde het vroeger bij de zwarte gemeenschap wel echt. “Wat er in die clip te zien is, is ooit wél echt gebeurd. Maar dan met zwarten als slachtoffer. Ik wilde de rollen nu eens omdraaien. Ik noem het een spiegel. Een reactie op alle onrechtvaardigheden die mijn ras sinds de slavernij moeten meemaken heeft.”

Inspiratie haalde de man naar eigen zeggen uit zijn eigen leven, en het leven van andere zwarte mensen. Zij worden volgens hem immers nog altijd gediscrimineerd. “Ik heb me gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen, ik zie het als artiest elke dag. Ik heb de indruk dat zwarten nog altijd veel meer inspanningen moeten leveren om zich te integreren.”

ADVERTENTIE