In Wetteren vond afgelopen nacht een dodelijke steekpartij op een snelwegparking die populair is bij transitmigranten. Dat meldt Het Nieuwsblad. Een 24-jarige man, vermoedelijk van Eritrese origine, overleed ter plaatse. De snelwegparking waar de dodelijke steekpartij plaatsvond, zal de komende 3 maanden gesloten blijven. 

De problematiek van illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen) sleept al jaren aan. Momenteel zouden er in België ruim 200.000 illegalen verblijven, wat in bepaalde streken voor veel overlast zorgt. Vooral in West-Vlaanderen (maar ook in Brussel) ondervindt men de gevolgen van het talrijke aantal illegalen. Er vinden de laatste tijd alsmaar vaker grote vechtpartijen plaats waarbij transitmigranten betrokken zijn.

Dodelijk slachtoffer

Gisterennacht vond zo’n grote vechtpartij tussen transitmigranten plaats in het Oost-Vlaamse Wetteren. Die vond plaats op een snelwegparking waar in het verleden al mensensmokkelaars gevat werden en waar transitmigranten regelmatig proberen in vrachtwagens te klimmen. Omstreeks 1u ‘s nachts werd op de snelwegparking een man aangetroffen, die verschillende messteken had gekregen.

“Afgelopen nacht omstreeks 1 uur werd op de snelwegparking van de E40 in Wetteren richting kust, een man met verschillende messteken aangetroffen. Het slachtoffer overleed kort na de aankomst van de MUG-diensten”, meldt parketwoordvoerster Sarah Demeyer aan De Standaard. Het slachtoffer is een 24-jarige transitmigranten, vermoedelijk van Eritrese origine.

(Lees verder onder de tweet.)

De snelwegparking waar de dodelijke steekpartij plaatsvond, zal de komende 3 maanden gesloten worden. Dat besliste burgemeester van Wetteren Alain Pardaen (CD&V) in samenspraak met de gouverneur, de politie en het parket.

“Vanaf morgenavond 20 uur gaat de vrachtwagenparking dicht. Die zal 24 uur op 24 gesloten zijn, omdat ook overdag geprobeerd wordt in de vrachtwagens te kruipen. De wagenparking, het tankstation en het wegrestaurant blijven wel open. We hopen dat de maatregel niet te lang nodig blijft en dat de invoering van het 9-puntenprogramma en het openen van het transmigratiecentrum snel voor een betere situatie zorgt”, aldus gouverneur Jan Briers aan Het Nieuwsblad.