Binnen enkele weken vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats en dat merkt u aan de straten. Zo vallen er welhaast in ieder dorp campagneborden en affiches te bewonderen. Brussel vormt daar geen uitzondering op, alleen zijn sommige plaatsten meer besproken dan andere. Zo vallen er bij verschillende prostitutiebars in de beruchte Alhambrabuurt affiches van bijvoorbeeld Brussels burgemeester Philippe Close (PS) te bewonderen. 

De Brusselse Alhambrawijk is gaande van drugshandel tot straatprostitie allerminst onbesproken. Verschillende buurtbewoners, die zich verenigden in Comité Alhambra, klaagden in het verleden al steen en been. Zo maakten ze vorige maand videobeelden waarin viel te zien hoe er in de wijk openlijk drugs worden verhandeld en geconsumeerd. Ook de klanten van de verschillende prostitutiecafés veroorzaken volgens de buurtbewoners overlast. Zo zouden onder meer café Déja Vu, Terminus en Taverne 54 een rol spelen in de lokale straatprostitutie.

Overenthousiaste militant

Net de gevels van die prostitutiecafés hangen vol met verkiezingsaffiches van de PS. “Sinds jaren vragen wij de sluiting van de prostitutiecafés in onze wijk. Wat zien we nu? Ze hangen vol verkiezingsaffiches van de huidige meerderheid”, klinkt het misnoegd op Facebook.

Tegenover BRUZZ stelt David Sierzant Acitores (PS) dat de verkiezingsaffiches het werk waren van een overenthousiaste militant. “Bepaalde militanten kennen de situatie in de wijk niet. Het gaat om een vergissing, er is geen sprake van steun aan bepaalde cafés. De posters zullen spoedig worden verwijderd”, klinkt het.