In Aalst hebben tientallen jongeren van buitenlandse origine afgelopen vrijdagavond verschillende wagens beschadigd door erop te springen of spiegels af te breken. Buurtbewoners klagen de toenemende onveiligheid aan in de buurt. De politie zou de situatie niet langer onder controle hebben. “Wij weten gewoon niet meer wat er tegen gedaan kan worden.” Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In 2016 was ongeveer 20% van het totaal aantal inwoners van Aalst van buitenlandse origine. Daarvan kwam de ruime meerderheid van buiten de Europese Unie. De afgelopen jaren nam het aantal en aandeel migranten stelselmatig toe in Aalst, wat er alsmaar vaker voor problemen zorgt.

Inwoners Aalst: “De overlast is niet meer leuk”

“De overlast is niet meer leuk en wij weten gewoon niet meer wat er tegen gedaan kan worden”, zo getuigen verschillende buurtbewoners ten einde raad aan Het Laatste Nieuws. Na 20u durven sommige Aalstenaars niet langer buiten komen vanwege de toenemende criminaliteit in de stad. “Misschien kan het helpen als hier een camera geplaatst wordt, maar er moet iets gebeuren”, klinkt het.

Afgelopen vrijdagavond kwam het opnieuw tot incidenten in Aalst, na sluitingstijd van het plaatselijke jeugdhuis. Een groepje van ongeveer 20 jongeren van vreemde origine trokken de straat op om er amok te maken. Ze vernielden en beschadigden allerlei voorwerpen die ze konden vinden op straat, beschadigden en richtten zich daarbij ook tot geparkeerde auto’s.

“Ze sprongen op onze wagens waardoor er putten in kwamen, van een wagen brak zelf de spiegel af”, stellen enkele buurtbewoners die anoniem willen blijven aan Het Laatste Nieuws.

ADVERTENTIE