De accounts van de rechtse complotdenker Alex Jones en zijn Infowars werden permanent verwijderd door Twitter. Daarmee is Twitter de laatste internetreus die dat doet. Vorige maand ging het bedrijf als enige niet mee in de grootschalige verwijdering van materiaal van Jones.

Twitter heeft de accounts van de rechtse samenzweringstheoreticus Alex Jones en zijn nieuwssite Infowars permanent verwijderd. Vorige maand verwijderden Facebook, Apple, YouTube en Spotify al accounts, kanalen, pagina’s en podcasts van Jones. Twitter ging toen als enige internetreus niet mee in de grootschalige verwijdering van materiaal van Jones.

(Lees verder onder de tweet.)

Aanvaring met Marco Rubio

“We hebben deze actie ondernomen op basis van nieuwe berichten van tweets en video’s die gisteren zijn geplaatst en die in strijd zijn met ons beleid inzake misbruik, naast de schendingen door andere accounts in het verleden”, klonk het in een mededeling. “We zullen doorgaan met het evalueren van meldingen die we ontvangen over andere accounts die mogelijk geassocieerd worden met @realexjones of @infowars en zullen actie ondernemen als er inhoud wordt gemeld die onze regels overtreedt of als andere accounts worden gebruikt in een poging om hun verbod te omzeilen.”

(Lees verder onder de tweet.)

De twee accounts die geassocieerd worden met Jones hadden samen zo’n 1,3 miljoen volgers. Het besluit volgt een dag nadat zowel Twitter-CEO Jack Dorsey als Alex Jones in het Capitool in Washington waren. Dorsey getuigde toen voor commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Jones bracht intussen verslag uit van de gebeurtenissen. Daarbij kwam het onder meer tot een aanvaring met de Republikeinse senator Marco Rubio.

Volgens het rechtse Breitbart News lijkt Twitter een aantal media vooraf op de hoogte te hebben gebracht van de nakende verwijdering. Zo tweette Oliver Darcy van CNN een artikel over de verwijdering op exact hetzelfde moment dat Twitter de aankondiging deed.