In Parijs zijn zondagnacht zeven mensen verwond door een man met mes. Vier van de slachtoffers zijn er erg aan toe. De dader zou een Afghaan zijn. Hij werd intussen gearresteerd.

In Parijs werden zondagnacht zeven mensen, waaronder twee Britse toeristen, verwond door een man met een mes. Vier van de slachtoffers bevinden zich nog altijd in kritieke toestand. De feiten deden zich voor op de oever van het Bassin de la Villette, een kanaal in het noordoosten van Parijs.

(Lees verder onder de tweet.)

Afghaanse dader

De man zou verschillende onbekenden op straat hebben aangevallen met een mes. Hij werd daarop achternagezeten door anderen die petanqueballen naar hem gooiden. De dader gooide ook een ijzeren staaf naar zijn achtervolgers. De verdachte is intussen gearresteerd, het zou gaan om een Afghaan.

“Er waren ongeveer 20 mensen die hem achtervolgden. Zij begonnen petanqueballen naar hem te gooien”, zegt een ooggetuige. “Ongeveer vier of vijf ballen raakten hem in het hoofd, maar ze waren niet in staat om hem tegen te houden.”

Volgens de politie zou het nog te vroeg zijn om spreken van een incident van “terroristische aard”. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat het op de hoogte was van berichten over de aanval en “dringend onderzoek deed naar dit incident” in samenwerking met de Franse autoriteiten.