Een scène in het controversiële toneelstuk ‘Lam Gods’ van NTGent zorgt voor ophef. Twee acteurs vrijen er namelijk naakt voor een groep kinderen. Dat schrijft VTM NIEUWS. Het toneelstuk zorgde eerder al voor ophef toen bleek dat men op zoek was naar teruggekeerde Syriëstrijders als acteurs.

Tijdens een ophefmakende scène van het controversiële toneelstuk ‘Lam Gods’ van het Gentse theatergezelschap NTGent vrijen twee acteurs voor een groep kinderen. Adam en Eva vrijen er naakt terwijl een meisjeskoor van dichtbij toekijkt. “Het gaat om een erotische choreografie en niet om échte seks”, aldus NTGent. “Het is niet wat het lijkt.” 

“Het is maar theater”

Volgens het theatergezelschap werden de kinderen verder begeleid en de ouders goed op de hoogte gebracht. “We hebben aan de kinderen uitgelegd dat het maar theater is. Het zijn gewoon twee blote mensen die elkaar graag zien”, klinkt het.

“We hebben veel naakt, maar Adam en Eva waren ook naakt. 600 jaar geleden was het schilderij Lam Gods ook een schandaal. Maar dat is zoals God ons geschapen heeft“, zegt regisseur Milou Rau tegen VTM NIEUWS.

Syriëstrijders

Het ‘Lam Gods’ van NTGent lokte eerder al controverse uit toen bleek dat men op zoek was naar teruggekeerde Syriëstrijders als acteurs voor de rol van kruisvaarder. “In onze moderne, superdiverse maatschappij moet het begrip kruisvaarder natuurlijk opengetrokken worden”, luidde de het argument toen.

Niet veel later krabbelde het theatergezelschap terug met een verklaring dat het “niet samenwerkt met, en geen podium geeft aan criminele terroristen”. Wie wel op het podium stond was Fatima Ezzarhouni – de moeder van een Syriëstrijder die waarschijnlijk vorige week is omgekomen – die Moeder Maria speelde.