De overgrote meerderheid van de jongeren uit de Maghreblanden – Marokko, Tunesië en Algerije – wil naar het buitenland verhuizen op zoek naar een betere levensstandaard. Dat schrijft de Franstalige moslimnieuwssite Oumma.

Volgens een studie van het rekruteringsportaal ‘ReKrute.com’ wil zo’n 91% van de jonge Marokkanen het land verlaten. Uit een studie van de Europese Commissie blijkt dan weer dat 53% van de jonge Tunesiërs naar het buitenland wil. Uit nog een andere studie, door de Boston Consulting Group, blijkt dat 84% van de Algerijnse jongeren wil vertrekken.

België populaire bestemming

De Maghrebijnse jeugd zou vooral op zoek zijn naar goed werk en een betere levensstandaard. De meest populaire bestemmingen zijn Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk. Ook België is een gegeerde bestemming.