Volgens de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) zijn 50 migranten, die met de Diciotti naar Italië kwamen, verdwenen.Het is de zoveelste bevestiging dat niet iedereen die in Italië aankomt ‘een skelet is dat ontsnapt aan oorlog en honger'”, aldus Salvini.

Meer dan 50 van de 144 migranten die met de Diciotti aan land gingen in Italië, zijn zonder een spoor uit de opvangcentra verdwenen. Dat meldt de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Diciotti

“Meer dan 50 van de immigranten die van boord gingen van de Diciotti hadden zo’n ‘nood’ aan bescherming, voedsel en onderdak, dat ze besloten om weg te trekken en te verdwijnen”, schrijft Salvini.“Het is de zoveelste bevestiging dat niet iedereen die in Italië aankomt ‘een skelet is dat ontsnapt aan oorlog en honger’.”

De Diciotti, een schip van de Italiaanse kustwacht, pakte de voornamelijk Eritrese migranten midden augustus op. Salvini weigerde in eerste instantie de migranten aan land te laten gaan. Hij wachtte toen op garanties van andere EU-landen om de migranten op te nemen.

ADVERTENTIE