Er is een filmpje opgedoken van zwaar geweld tegen enkele politieagenten in Brugge. Dat kreeg VRT NWS in handen. Twee broers, Jackson O. en Collintin N., kregen een bekeuring omdat ze verkeersovertreding begaan hadden. Dat was niet naar de zin van de broers, die rake klappen uitdeelden aan de agenten. Minstens één van de broers was gekend bij het gerecht voor verschillende feiten. 

De feiten dateren van een week geleden en vonden plaats in de buurt van het station van Brugge. Toen de politie een wagen met twee inzittenden wilde tegenhouden nadat die over een volle witte lijn gereden was, vluchtte één van de inzittenden weg. Even later kon de vluchter gevat worden door de politie aan de andere kant van het station. Maar dat was zonder diens broer gerekend.

Gekend bij gerecht

Op het ogenblik dat de vluchter gevat werd door de politie, kwam diens broer aan hoge snelheid op de politie afgereden. Hij stopt vlak voor de agenten en begint abrupt in te slaan op de één van de agenten. De agent wordt op de grond geduwd en krijgt verschillende rake klappen. Uiteindelijk kon diens belager gearresteerd worden met behulp van enkele omstaanders en agenten die ter hulp schoten.

Het gerecht en de politie tillen zwaar aan de feiten, en de twee broers zullend an ook in snelrecht berecht worden. Collintin N. zal zich moeten verantwoorden voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen. Jackson O. enkel voor weerspannigheid. Minstens één van de twee broers is gekend bij het gerecht voor verschillende eerdere criminele feiten. Mogelijk probeerde hij daarom de politie te ontvluchten.

(Lees verder onder de tweet.)

Renaat Landuyt (sp.a), burgemeester van Brugge, is niet te spreken over het geweld. “Deze politiemensen deden gewoon hun werk, maar kregen af te rekenen met zwaar geweld. Dit is niet de maatschappij zoals wij die willen. Ik ben daarom blij dat de procureur des Konings er wil voor zorgen dat de daders in oktober al voor de rechtbank verschijnen”, stelt hij aan Het Nieuwsblad. “Politiemensen zijn er om de spelregels van de maatschappij te verdedigen en moeten daarbij ook gesteund worden door de burgemeester en de procureur.”