In de voorbije dagen is er ophef ontstaan over de Twitterpagina ‘Architectural Revival’ die tweet over klassieke architectuur. Het account is al actief sinds 2012 en heeft sindsdien ruim 33.000 aanhangers verworven.

De precieze beschuldigingen houden onder meer in dat het account zich bedient van “dog wistle’s”, eufemistisch gebruik van woorden die (meestal) racistisch gedachtegoed aan de kant van de gebruiker moet verhullen. Het doel is volgens de critici om ideeën, die samenhangen met antisemitisme en “white nationalism”, te verspreiden door het delen van plaatjes die modernistische en klassieke architectuur met elkaar vergelijken. Ook worden modernistische architecten, zoals de Zwitser Charles-Édouard Jeanneret-Gris (beter bekend als Le Corbusier), afgewezen met als doel de aanhangers van het Twitteraccount boos te maken.

Andere verwijten houden in dat Architectural Revival Alt-Right berichten retweet, zoals die van de twittergebruiker NordicBeauty. Ook hieruit zou het racistische karakter van het waarderen van klassieke architectuur moeten blijken. In ruim 3.310 tweets sinds 2012 veroordeelt het account stelselmatig modernistische architectuur als lelijk en klassieke architectuur als mooi. Dit raakt volgens de reacties een gevoelige snaar bij een deel van de Alt-Right beweging. Het racisme van Architectural Revival zou moeten blijken uit het feit dat Lauren Southern, een prominente uit de Engelstalige Alt-Right beweging, volgt. Architectural Revival zelf volgt geen enkele Alt Right-prominent, maar wel bijvoorbeeld de bekende conservatieve filosoof Roger Scruton.