Een extremistische moslim, die in New Mexico gearresteerd werd na een politiezoektocht naar zijn vermiste zoon, trainde kinderen om schietpartijen uit te voeren op scholen.

Siraj Ibn Wahhaj werd vorige week gearresteerd in New Mexico na een maandenlange zoektocht naar zijn vermiste driejarige zoon, Abdul-Ghani Wahhaj. Volgens het Amerikaanse gerecht zou de man – die gelinkt werd aan “extremistische moslims” – kinderen trainen om schietpartijen op school te plegen.

(Lees verder onder de tweet.)

Kinderen leefden in erbarmelijke omstandigheden

Op het omheind terrein waar Ibn Wahhaj verbleef werden elf uitgehongerde kinderen aangetroffen die in schrijnende omstandigheden leefden. Ook werd het stoffelijk overschot van een ander kind aangetroffen. Daarnaast werden drie vrouwen en een man gearresteerd.

Het geïmproviseerde kamp van Ibn Wahhaj was afgeschermd door oude banden, houten pallets en ander puin. Toen de autoriteiten ter plaatste kwamen zou de man zwaar bewapend zijn geweest. Volgens Jerry Hogrefe, de sherrif van Taos County, zagen de kinderen uit “als vluchtelingen van een derdewereldland, niet alleen zonder voedsel of zoet water, maar zonder schoenen, persoonlijke hygiëne en vuile lompen als kleding”.

(Lees verder onder de tweet.)

Zoon van beruchte imam

Ibn Wahhaj zou tegen de moeder van het vermiste kind verteld hebben dat hij een “exorcisme” wilde uitvoeren op de driejarige. Hij zou “bezeten zijn door de duivel”. Het vermiste kind zou naar verluidt aan epileptische aanvallen geleden hebben en niet kunnen lopen.

Ibn Wahhaj is de zoon van een beruchte imam die ook Siraj Wahhaj heet. Hij zou medeverantwoordelijk zijn geweest voor de bomaanslagen tegen het World Trade Center in 1993. Ook zou Siraj Wahhaj banden hebben gehad met Omar Abdel Rahman, die in 1995 werd veroordeeld voor het beramen voor terreuraanslagen in de VS.