In het West-Vlaamse Torhout is een 34-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt nadat ze werd neergestoken door haar vriend, een man van Libische afkomst. De 3-jarige dochter van het slachtoffer zag alles gebeuren. Enkele uren eerder werd de vrouw nog gewaarschuwd voor de agressieve Libische man. “Hij gaat jou vermoorden.”

Het slachtoffer, de 34-jarige Mélissa Rogiers, werkte sinds een maand als verkoopster in de bakkerij waar de steekpartij plaatsvond. Samen met haar 3-jarige dochtertje woonde ze boven de bakkerij, waar sinds kort ook haar Libische vriend introk. Volgens buren maakte het koppel bijna dagelijks hevige ruzie, wat ertoe leidde dat Mélissa vorige week zelfs met een blauw oog in de bakkerij moest staan.

“Hij gaat jou vermoorden”

Woensdagnacht brak een zoveelste hevige ruzie uit, waarbij de Libiër flink tekeer zou gegaan zijn. “Ik twijfelde woensdagnacht eigenlijk om de politie te bellen”, stelt één van de buren aan Knack. “Die man was ook op haar kindje aan het roepen. Het was er echt over.” Zaakvoerster van de bakkerij Marinka Meyers sprak Mélissa de volgende ochtend aan op de zoveelste hevige ruzie.

“Ik heb haar gezegd dat zij hem buiten moest zetten of dat ik het zou doen”, aldus Meyers aan Knack. “Ik kon het niet langer aanzien dat ze zich liet afkloppen. Ik heb letterlijk tegen haar gezegd: hij gaat jou vermoorden.” Enkele uren later werd Mélissa voor de ogen van haar 3-jarige dochter in de bakkerij neergestoken door de Libiër. Hij stak haar verschillende keren in haar buik en zij. Wellicht sloegen zijn stoppen door toen Mélissa hem het huis uit wilde zetten.

(Lees verder onder de tweet.)

Met haar laatste krachten, kroop de vrouw naar buiten in de hoop daar hulp te vinden. “Het was verschrikkelijk”, vertelt een ooggetuige. “Die vrouw was hevig aan het bloeden. Het bloedspoor van aan de toonbank naar buiten toonde aan hoe ze probeerde weg te kruipen.”

De Libiër stond op dat moment rustig een sigaretje te roken tegen de deur van de bakkerij. Hij keek zelfs niet meer om naar zijn vriendin of het kind. “Het was hevig aan het regenen, maar dat leek die man allemaal niet te kunnen schelen. Hij stond daar alsof het hem niets kon schelen. Het kleine meisje bleef maar zeggen dat “mama met haar moest spelen”. Maar zelfs daar reageerde hij niet op.”

Het slachtoffer werd met levensbedreigende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.