Vlaams Belang Wetteren heeft gisteren de afvalberg opgeruimd die tientallen illegalen hadden achtergelaten in een bos naast een snelwegparking. Daarbij werden verschillende handtassen en dure smartphones gevonden, mogelijk van diefstallen. De politie ondernam geen actie. “Ondanks dat we al hadden gemeld dat er heel wat handtassen lagen, mogelijk afkomstig van diefstallen die eerder in ons centrum gebeurd waren.”

De problematiek van illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen) sleept al jaren aan. Momenteel zouden er in België ongeveer 200.000 illegalen verblijven, wat in bepaalde streken voor veel overlast zorgt. Vooral in West-Vlaanderen (maar ook in Brussel) ondervindt men de gevolgen van het talrijke aantal illegalen. Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (sp.a) trok twee weken geleden nog aan de alarmbel.

Afval en gestolen handtassen

Maar ook in het Oost-Vlaamse Wetteren zorgen transitmigranten voor veel overlast. Tientallen illegalen verbleven er in een bos naast een snelwegparking langs de E40. De illegalen verlieten een tijdje geleden het bos, maar lieten er een enorme afvalberg achter. Er werden ook lege handtassen achtergelaten, mogelijk gestolen handtassen. De lokale afdeling van Vlaams Belang ging ter plaatse om de puinhoop op te ruimen.

“Vandaag heeft het Vlaams Belang Wetteren de tonnen afval in het illegalen-bos naast de snelwegparking van de E40 opgekuist”, stelt woordvoerder Stefaan De Greve aan SCEPTR. “We deden dit omdat noch politie noch gemeente actie ondernam. Ondanks dat we al hadden gemeld dat er heel wat handtassen lagen, mogelijk afkomstig van diefstallen die eerder in ons centrum gebeurd waren.”

“Er werden tevens verschillende smartphones in het kamp gevonden (iPhones, Samsungs, Windows telefoons), ijzeren pinnen met haken aan en kapotte fietssloten.”

Foto: SCEPTR. Gevonden smartphone
Foto: SCEPTR. Gevonden smartphone 
Foto: SCEPTR. Afvalberg en handtas
Foto: SCEPTR. Afvalberg en handtas

Daarnaast vernielden de illegalen ook de omheining rond de snelwegparking. Vlaams Belang herstelde de schade. “Ook hebben wij de omheining langs de snelweg parking hersteld. Hierbij kwamen truckers ons spontaan ten hulp”, klinkt het.

Terwijl Vlaams Belang het afval van de illegalen aan het opruimen was, werden spandoeken en borden van Vlaams Belang vernield. “Na onze actie hebben we zelf vastgesteld, dat terwijl wij aan het werk waren voor de gemeenschap, andere onze spandoeken en bord gaan vernielen zijn.”