Zondag komt de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) op bezoek naar Antwerpen. De rechts-nationalistische Nederlander moet Vlaams Belang-lijsttrekker Filip Dewinter helpen om de 23.000 Antwerpse Nederlanders te verleiden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. In Het Laatste Nieuws waarschuwt jihadspecialist Peter Velle evenwel voor een dreigende aanslag. “Honderden bezoekers van de populaire Vogeltjesmarkt [dreigen] het doelwit te worden van moslimterroristen”, klinkt het.

Sinds 2004 kunnen Nederlanders – net zoals alle andere EU-burgers die in België wonen – stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. In Antwerpen, waar zo’n 23.000 Nederlanders wonen, hoopt Dewinter hen – met de komst van Geert Wilders – te kunnen aanspreken. “Wilders is dé belangrijkste politicus van Nederland. Met zijn komst richten we ons speciaal naar zijn landgenoten die aan de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen kunnen deelnemen”, liet de Vlaams Belang-lijsttrekker eerder weten aan Het Nieuwsblad.

Jihadspecialist Velle voorziet echter problemen. Volgens hem “dreigen honderden bezoekers van de populaire Vogeltjesmarkt (waar Wilders een bezoek aan zal brengen, n.v.d.r.) het doelwit te worden van moslimterroristen”. “Waarom een figuur als Wilders, die hoog op de ‘target list’ staat van IS en Al Qaeda, uitnodigen op een openbare markt en dit dan ook bovendien overal aankondigen?!”, vraagt hij zich volgens Het Laatste Nieuws af.

Honderden doodsbedreigingen voor Wilders

Wilders, die al verschillende jaren strenge beveiligingsmaatregelen moet slikken, kreeg de afgelopen weken honderden doodsbedreigingen. Een paar dagen geleden pakte de Nederlandse politie nog een Pakistaan op die de politicus wou vermoorden. De reden? De rechts-nationalistische Nederlander organiseert later dit jaar een cartoonwedstrijd met als centrale thema profeet Mohammed. “Het is de waanzin ten top dat dit gebeurt naar aanleiding van een tekenwedstrijd en dat het doodsbedreigingen regent, bijna honderd per dag nu. Vreselijk”, klinkt het bij de politicus.

Vandaag vinden er in Pakistan wederom protesten tegen de Nederlandse cartoonwedstrijd plaats. De islamitische partij TLP, die volgens het Algemeen Dagblad achter de demonstraties zit, beschouwt de cartoonwedstrijd als godslastering. Volgens de partij moeten alle islamitische landen hun banden met Nederland verbreken.

ADVERTENTIE