In het Antwerpse Willebroek zou gisteren een grote vechtpartij met bijlen hebben plaatsgevonden tussen twee “Afrikaanse bendes”, zo meldt een buurtbewoner aan SCEPTR. De politie bevestigt dat er een vechtpartij heeft plaatsgevonden, maar wilde niet bevestigen of het al dan niet om allochtonen ging.

Gisteren vond in Willebroek een zware vechtpartij plaats. Volgens een getuige zou het om “twee Afrikaanse bendes” gegaan zijn, maar de politie wil dit niet bevestigen, gezien het lopend onderzoek. Bij het gevecht zouden bijlen gebruikt zijn, zo meldt een getuige. “Ze hakten met bijlen op elkaar in en nadien heeft iemand van die mannen geprobeerd om de andere groep te overrijden. […] Hij heeft iemand effectief meegesleurd op zijn motorkap en uiteindelijk crashte hij in een gevel. Nadien werd hij uit de auto gesleurd door de andere groep.”

Lopend onderzoek

Bij de politiezone Mechelen-Willebroek bevestigt men dat er een ernstige vechtpartij heeft plaatsgevonden. “Gisterenmiddag kregen we melding van een vechtpartij waarbij een 8-tal personen betrokken waren”, stelt een woordvoerder aan SCEPTR. “We zijn ter plaatse gegaan met een aantal voertuigen maar troffen slechts 1 gewond persoon aan.” De gewonde man moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis werd een verklaring afgenomen van de man en van enkele getuigen die alles zagen gebeuren. “Het onderzoek is volop lopende. Op basis van getuigenverklaringen zijn we op zoek naar de rest van de betrokkenen”, stelt de woordvoerder.

Of er ook effectief gevochten werd met bijlen, kon men vooralsnog niet bevestigen. “We hebben dat ook horen zeggen, maar we hebben die wapens nog niet aangetroffen”, klinkt het. “Over de wapens kunnen we verder niet veel zeggen, vanwege het lopende onderzoek. We gaan nu verder nagaan wat er aan de hand was.”