Bij een ‘steekincident’ in Amsterdam Centraal zijn twee gewonden gevallen. Omstaanders hoorden ook geweerschoten. De verdachte zou neergeschoten zijn door de politie.

In het treinstation Amsterdam Centraal zijn twee gewonden gevallen na een ‘steekincident’. De verdachte werd door de politie neergeschoten. Zowel de twee slachtoffers als de verdachte werden naar het ziekenhuis gebracht. De precieze toestand van de slachtoffers is niet bekend maar beiden zouden zwaargewond zijn. De politie kan op dit moment niet zeggen of de verwondingen levensbedreigend zijn.

(Lees verder onder de tweet.)

Treinverkeer stilgelegd

Spoor 4 en 5 van het station werden afgesloten. Ook het tramverkeer op het aangrenzende Stationplein werd stilgelegd. Intussen komt het treinverkeer langzaam terug op gang. De centrale tunnel van het station werd ook afgesloten door de politie voor het onderzoek.

Noch de identiteit van de verdachte noch die van de twee slachtoffers zijn op dit moment bekend. De politie zegt vooralsnog alle scenario’s open te houden. Ook terrorisme wordt niet uitgesloten. Het onderzoek zou zeker nog enkele uren gaan duren.

Update – 23.00 : Volgens de gemeente Amsterdam is de dader een 19-jarige Afghaan met een Duitse verblijfsvergunning. Hij zou zijn slachtoffers willekeurig hebben uitgekozen. Er is mogelijk sprake van een terroristisch motief, aldus de gemeente.

ADVERTENTIE