Een Turkse televisiezender censureerde een foto van Selena Gomez waarin de actrice en zangeres een kruisje aan een ketting droeg. 

Het dagblad ‘Cumhuriyet’, dat bij de oppositie aanleunt, bracht de bal aan het rollen. Zij ontdekten dat de Turkse zender TV8 een foto van de Amerikaanse actrice en zangeres Selena Gomez censureerde. De censuur betrof echter niet vermeende naaktheid, maar een ketting met een kruisje. Op een voor- en nabeeld is overigens te zien dat het kruisje heel onprofessioneel is weggewerkt.

(Lees verder onder de tweet.)

Voorstander Erdogan

Ondernemer Acun Illıcalı, die een meerderheidsaandeel bij TV8 bezit, wordt gezien als een voorstander van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. “Ik hou van zijn leiderschap”, zou Illıcalı gezegd hebben.

In Turkije neemt de censuur in de film- en televisie-industrie alsmaar toe. Zo zouden er verschillende films gecensureerd zijn door het Turkse ministerie van Cultuur om politieke of morele redenen. Een christelijk kruis valt daar blijkbaar ook onder.