De Amerikaanse president Donald Trump heeft de afgelopen dagen hard uitgehaald naar de internetreuzen in Silicon Valley omdat zij rechtse stemmen censureren.

“Ik zal geen namen noemen, maar als ze bepaalde mensen van Twitter of Facebook halen en ze die beslissing nemen, is dat echt gevaarlijk, want morgen zou het jouw beurt kunnen zijn”, zegt de Amerikaanse president Donald Trump in een interview met Reuters. “Ik denk dat het heel gevaarlijk is als ze hun eigen toezichthouder zijn als het gaat om wie er op Facebook en Twitter wordt toegelaten. Of het nu een conservatief of een liberaal is, ik denk dat het heel gevaarlijk is.”

(Lees verder onder de tweet.)

Censuur rechtse stemmen

Enkele dagen geleden haalde Trump al op Twitter uit naar de internetreuzen. “Te veel stemmen worden vernietigd, sommige goed en sommige slecht, en dat kan niet gebeuren. Wie maakt de keuzes, want ik kan u nu al vertellen dat er te veel fouten worden gemaakt”, tweette Trump.

(Lees verder onder de tweet.)

Trump reageert met zijn uitlatingen op de censuur van tal van rechtse pagina’s en persoonlijkheden op sociale media van de afgelopen weken. Zo werd het materiaal van de uiterst populaire rechtse samenzweringstheoreticus Alex Jones door Facebook, Apple, YouTube en Spotify verwijderd. De rechtse mediapersoonlijkheid Gavin McInnes werd van Twitter gegooid. De account van islamcriticus Robert Spencer werd opgeschort door fondsenwervingswebsite Patreon.