T.L., een 21-jarige inwoner van Torhout, komt niet meer op voor de lokale sp.a. De reden? Hij graaide voor 24.000 euro in de kassa van jeugdbeweging Chiro, zo weet Het Nieuwsblad

In juli, toen de Chirojongens Don Bosco een nieuwe hoofdleider kregen, werden er verschillende onregelmatigheden vastgesteld. Zo misbruikte T.L. twee jaar lang zijn volmacht op de rekening van de Chiro en verduisterde hij zo’n 24.000 euro. Dit deed hij op twee manieren: enerzijds stortte hij geld naar zijn privérekening, anderzijds betaalde T.L. zijn private uitgaven met de bankkaart van de jeugdbeweging.

T.L., die intussen geen leider meer is, krijgt geen klacht van de Chirogroep aan zijn broek. “In samenspraak met Chiro Nationaal hebben we beslist om de zaak in der minne te regelen. De opbrengst van onze laatste fuif had hij op zijn eigen rekening gezet, maar dat bedrag heeft hij terugbetaald. De rest zal hij in schijven terugbetalen”, reageert de jeugdbeweging tegenover Het Nieuwsblad.

“Direct op het matje geroepen”

Het schandaal heeft ook een vervelende weerslag voor de lokale sp.a-afdeling. Normaliter zou T.L. bij de gemeenteraadsverkiezingen immers voor de socialisten opkomen. “Toen we een tiental dagen geleden lucht kregen van wat er gebeurde, is hij direct op het matje geroepen bij onze voorzitter”, stelt sp.a lijsttrekker Paul Dieryckx tegenover Het Nieuwsblad. T.L. zou daarna uit eigen overwegingen hebben besloten om niet meer op te komen. “Op de feiten zelf kan ik geen commentaar geven. Dit is een zaak tussen hem en de Chiro”, klinkt het.