De Soedanese asielzoeker die een meisje (17) verkrachtte en enkele maanden later een ander meisje probeerde te verkrachten, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar. Hij toonde geen spijt in de rechtbank, integendeel. “Ja, ik ben schuldig”, lachte hij. “Ja, ik heb dat gedaan. Waarom niet?”

Drie jaar geleden kwam de 21-jarige Soedanees Ishaq Al-Noor als asielzoeker naar Groot-Brittannië. In juni vorig jaar pleegde hij zijn eerste verkrachting in Groot-Brittannië. ‘s Nachts wachtte de Soedanees zijn slachtoffer, een jonge vrouw van 17 jaar oud, op en sleepte haar mee naar een nabij gelegen kerkhof. De jonge vrouw probeerde zich te verzetten, tevergeefs. Ze werd verkracht en voor dood achtergelaten.

“Waarom niet?”

Enkele maanden later, in november 2017, probeerde de Soedanees opnieuw een jonge vrouw te verkrachten. Op exact dezelfde plaats wachtte hij zijn nieuwe slachtoffer op, om haar vervolgens mee te slepen naar het kerkhof. De jonge vrouw kon ontsnappen.

Beide slachtoffers kampen tot op de dag van vandaag met mentale problemen ten gevolge van de verkrachting. “De gruwel in de stem van mijn moeder toen ze me aan de telefoon vroeg ‘Heeft iemand je pijn gedaan?’ – Dat brak mijn hart. Daar zitten en de hele aanval beschrijven aan een politieagent in het bijzijn van mijn ouders, het was verschrikkelijk.”

(Lees verder onder de tweet.)

Spijt lijkt de Soedanees echter niet te hebben, integendeel. In de rechtbank toonde de man geen enkele vorm van berouw. “Ja ik ben schuldig”, zei de man lacherig. “Ja ik heb het gedaan. Waarom niet?”, vroeg hij zich nog af. De rechter legde hem een celstraf op van 16 jaar. Nadat hij die straf heeft uitgezeten, zal hij gerepatrieerd worden naar Soedan.