Horst Seehofer (CSU), de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, gaat de Amerikaanse president Donald Trump achterna en zal beginnen met tweeten om “de waarheid” te verspreiden onder de bevolking.

“Ik zal waarschijnlijk zelf beginnen tweeten tegen het eind van augustus”, zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU). “Ik voel me nu gedwongen om dit te doen, anders zou ik niet in staat zijn om een aantal waarheden te verspreiden onder de bredere bevolking.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Boze Seehofer”

Seehofer staat aan het hoofd van de CSU, de Beierse regionale zusterpartij van de CDU van bondskanselier Angela Merkel. Hij spreekt vaak hardere taal rond migratie dan Merkel. Zo stortte hij Duitsland vorige maand nog in een regeringscrisis vanwege een geschil met Merkel rond het migratiethema.

“Nu staat de boze Seehofer – de moordenaar, terrorist en racist – voor je”, grapte Seehofer nog. Onlangs kreeg Seehofer nog bakken kritiek over zich heen nadat een Afghaan die hij had uitgewezen zelfmoord pleegde in Kaboel.

Druk van AfD

De CSU van Seehofer staat voor moeilijke regionale verkiezingen in Beieren in oktober. Daarbij voelt de CSU de hete adem van de rechtsnationalistische AfD. Uit een recente opiniepeiling blijkt dat de CDU/CSU terugvalt tot 29 procent van de stemmen, een historisch laag resultaat. De AfD haalt dan weer 17 procent en is zo bijna de tweede partij van Duitsland.

Duitse politici zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse president Donald Trump of de Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), weinig actief op Twitter.