In het West-Vlaamse Jabbeke zijn verschillende gewonden gevallen bij een schietpartij tussen twee groepen illegale transitmigranten. Dat meldt VRT NWS. Een ruzie tussen de groepen escaleerde, waarna schoten werden gelost. Van de daders is vooralsnog geen spoor. De politie is bezig met een zoekactie en zet daarbij ook een politiehelikopter in.

De problematiek van illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen) sleept al jaren aan. Momenteel zouden er in België ongeveer 200.000 illegalen verblijven, wat in bepaalde streken voor veel overlast zorgt. Vooral in West-Vlaanderen (maar ook in Brussel) ondervindt men de gevolgen van het talrijke aantal illegalen. Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (sp.a) trok enkele weken geleden nog aan de alarmbel.

Havenstad Zeebrugge is enorm in trek bij illegalen en wordt nu al ruime tijd geteisterd door de criminaliteit van de illegalen in de streek. Maar ook Jabbeke, een stad nabij Brugge, ondervindt meer en meer overlast van transitmigranten.

Schietincident

Afgelopen nacht werd Jabbeke opgeschrikt door een schietpartij tussen twee grote groepen transitmigranten op een snelwegparking. Een ruzie tussen de groepen escaleerde en er werden verschillende schoten gelost. Daarbij vielen verschillende gewonden. Toen de politie omstreeks 1u ‘s nachts ter plaatse kwam, nemen de meesten de benen. De illegalen zouden voornamelijk van Soedanese en Iraakse afkomst zijn.

(Lees verder onder de tweet.)

“Ik kan bevestigen dat er een schietincident heeft plaatsgevonden binnen een groep transmigranten, of tussen meerdere groepen transmigranten. Maar voorlopig is het erg onduidelijk wat er precies gebeurd is”, stelt Yves Segaert-Vanden Bussche van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge aan VRT NWS. Eerst was er sprake van twee gewonden, intussen is dat getal opgelopen tot minstens 5 gewonden. Al werd dat nog niet officieel bevestigd.

Van de daders van de schietpartij is vooralsnog geen spoor. Toen de groepen illegalen vluchtten, zette de politie meteen een zoekactie op. Daarbij wordt onder meer ook een politiehelikopter ingezet.