PVV-raadslid Willie Dille (53) is uit het leven gestapt nadat ze deze week stelde verkracht te zijn door een groep moslims op de dag van de verkiezingen vorig jaar. “Ik wil gewoon dat de wereld de waarheid weet”, klonk het. De vrouw werd afgeschilderd als een leugenaar.

Eerder deze week plaatste Dille een filmpje op Facebook waarin ze vertelde dat ze 15 maart 2017, de dag van de Nederlandse verkiezingen, slachtoffer is geworden van een gewelddadige groepsverkrachting.

(Lees verder na de tweet.)

Respect voor Mohammed

“Ik wil gewoon dat de wereld de waarheid weet. 15 maart 2017 (op de dag van de Tweede Kamerverkiezingen, red.) ben ik ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims omdat ze graag wilden dat ik mijn mond zou houden in de Haagse gemeenteraad”, vertelde ze. “Nadat ze klaar waren, zeiden ze: ’Heb je respect voor Mohammed, heb je respect voor Allah, heb je respect voor Arnoud?”

Dat laatste deed Dille vermoeden dat Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid), een tot de islam bekeerde moslim achter de groepsverkrachting zat. Van Doorn was tot 2011 lid van de PVV. “En toen wist ik al wie erachter zat”, aldus Dille. “Arnoud van Doorn die ook in de gemeenteraad zit, en ooit door mij ontslagen is als medewerker, die haat mij intens, een vreselijk gemene man.”

De vrouw werd afgeschilderd als een leugenaar, een fantast of iemand die in de war was. Iets wat met klem ontkend werd door de PVV. “Het beeld dat nu wordt geschetst als zou Willie een labiel gekkie zijn, wil ik met kracht ontkennen. Vriend en vijand zullen bevestigen dat Willie een ijzersterke vrouw is die zich niet gek laat maken.”

Woensdag pleegde Dille zelfmoord. Ze laat 4 kinderen na. PVV-leider Geert Wilders reageert geschokt op het overlijden. “Willie was een geweldige warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen. Woorden schieten tekort”, aldus Wilders. “We wensen haar partner, kinderen, haar collega’s uit de Haagse PVV-fractie en iedereen die haar liefhad heel veel sterkte met dit onbeschrijfelijke verlies.”

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.