Wederom zijn rechtse persoonlijkheden en organisaties het slachtoffer van censuur door sociale mediareuzen. Dit keer werden de accounts van rechtse mediapersoonlijkheid Gavin McInnes en zijn ‘The Proud Boys’ verwijderd door Twitter.

Dit keer verwijderde Twitter zonder waarschuwing de accounts van Gavin McInnes en ‘The Proud Boys’ – een conservatief-libertaire groep opgericht door McInnes. Volgens een woordvoerder van Twitterwaren de accounts in strijd met het Twitter-beleid tegen “gewelddadige extremistische groepen”.

(Lees verder onder de tweet.)

Alex Jones

McInnes, die in de jaren 90 nog aan de wieg stond van het intussen zeer linkse Vice Media, richtte ‘The Proud Boys’ op in 2016. Volgens verschillende media zou de ban te maken hebben met de ‘Unite The Right 2’-bijeenkomst in Washington D.C., georganiseerd door activisten van de ‘alt-right’. Zowel McCinnes als ‘The Proud Boys’ hebben echter hun afkeuring laten blijken van de ‘alt-right’.

Volgens velen worden rechtse persoonlijkheden doelbewust door Silicon Valley geviseerd. Enkele dagen geleden werd de rechtse samenzweringstheoreticus en presentator van InfoWars Alex Jones van verschillende sociale mediaplatformen – zoals Apple, YouTube, Facebook en Spotify – verwijderd.