Opnieuw boot met migranten aangespoeld op Spaanse kust

0
7774

Er zijn beelden opgedoken van een migrantenboot – met voornamelijk Marokkaanse migranten aan boord – die aanspoelt op een Spaans strand, terwijl toeristen verbaasd toekijken. Het is lang niet de eerste keer dat migrantenboten aanspoelen op de Spaanse stranden.

De boot, met een vijftigtal illegale migranten aan boord, spoelde zondag aan op het strand van een luxe-resort aan de Spaanse Costa de la Luz. Op beelden is te zien hoe de migranten uit de rubberboot springen en het strand bestormen, terwijl een aantal toeristen verbaasd toekijkt. “Kijk hoe ze naar het Sancti Petri Melia Hotel rennen. Ze gaan op weg naar de all-inclusive Melia Sancti Petri. Kijk, kijk, kijk”, zegt een toeschouwer in de video.

(Lees verder onder de tweet.)

Migranten onderschept door Guardia Civil

Volgens de Guardia Civil werden gisteren 25 van de migranten onderschept. 19 van hen zouden minderjarig zijn. Alle opgepakte migranten waren volgens de Guardia Civil Marokkanen. De zes volwassen migranten zoude naar een detentiecentrum worden gebracht, alvorens ze zouden worden teruggestuurd naar Marokko.

Het is niet de eerste keer dat er boten met migranten op de Spaanse stranden aanspoelen. Eind juli strandde een migrantenboot op een strand in Zahora. Een dag daarvoor spoelde een boot aan op een naaktstrand in Tarifa. Op beelden was toen te zien hoe tientallen – voornamelijk jonge Afrikaanse mannen – migranten hun rubberen boot afspringen en in de duinen verdwijnen.