In Trappes, nabij Parijs, vond een mogelijke terreuraanslag plaats. En man stak in op verschillende mensen en riep daarbij “Allahoe akbar!” volgens politiebronnen. Er werden reeds 2 doden geregistreerd door France-Info. Een derde persoon raakte gewond bij de aanval. De dader is intussen “geneutraliseerd”, zo schrijft FranceInfo op basis van een politiemededeling. Terreurgroep IS heeft inmiddels de aanval opgeëist, maar de dodelijke slachtoffers blijken de moeder en zus van de dader. Een familiedrama is dus niet uit te sluiten.

Minstens twee doden zijn te betreuren na een aanval in Trappes, een voorstad van Parijs. Een man, Kamel S. (35), viel deze voormiddag enkele mensen aan, gewapend met messen. Volgens politiebronnen van Le Parisien ging hij een paviljoen binnen en riep hij: “Allah akbar! Als jullie binnenkomen gaan jullie allemaal in rook op!”. Bij het buiten treden bleek hij zich gevaarlijk op te stellen, waarop de ordediensten de geweldenaar neerschoten.

Messentrekker Parijs blijkt bekende te zijn

De interventie is inmiddels afgelopen, maar de politie roept nog steeds op “om de sector te vermijden om de werkzaamheden niet te verhinderen”. Enkele politieteams blijven op dit moment ter plaatse. De dader, die na het politievuur in hartstilstand overging, bleek al sinds 2016 bekend te staan als radicale moslim en voor terreurgerelateerde feiten. De politie roept echter toch op tot voorzichtigheid wat betreft het berichten over de motivaties van de messentrekker.

Terreurgroep IS heeft dan wel de aanval inmiddels opgeëist, maar de twee dodelijke slachtoffers blijken familieleden te zijn van de dader. Dit indiceert dus een mogelijk incident in de familiale sfeer. Het derde slachtoffer is tevens een vrouw, maar haar identiteit is nog niet gekend. De Franse Binnenlandminister Gérard Collomb (PS) feliciteerde reeds de ordediensten voor hun “snelle reactie en voorbeeldige mobilisering”.