Philippe Latteur, de lijsttrekker van de fundamentalistische moslimpartij ‘ISLAM’ in Sint-Lambrechts-Woluwe, heeft een klacht van de lokale MR-afdeling aan zijn been. De reden? Latteur had op de Facebook-pagina van de liberalen een vrouw bedreigd. “Ik zal je sneller stenigen dan je denkt”, klonk het.

Nadat de ISLAM-partij op hun website had aangekondigd dat ze aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Lambrechts-Woluwe zou deelnemen, publiceerde de lijst MR+ een brandbrief op Facebook. “De wil om de sharia in België in te voeren staat haaks op de waarden die wij verdedigen. Als een of meerdere leden verkozen worden, zullen we oproepen tot een ‘heilige unie’ in Sint-Lambrechts-Woluwe om een ondoordringbaar cordon sanitaire rond de ideeën van deze partij te verzekeren”, klonk het fors.

Een vrouw reageerde op het Facebookbericht van MR+ met te stellen dat Philippe Latteur, indien men de sharia zou invoeren, de eerste zou zijn die zal worden gestenigd. Nadat de lijsttrekker van de ISLAM-partij deze opmerking zeven weken had genegeerd, reageerde hij volgens BRUZZ plots zeer agressief. “Ik zal je slachten als een halal schaap,” citeert de nieuwssite de man. “Ik zal je sneller stenigen dan je denkt,” klonk het verder.

Vrijheid van meningsuiting?

Tegenover de RTBF stelt Amélie Pans, de lijsttrekker van MR+, dat er vrijheid van meningsuiting is maar dat ze de berichten van Latteur niet zonder gevolgen kan laten. “Zeker omdat deze persoon zich kandidaat stelt om politieke verantwoordelijkheden op te nemen”, stipt ze aan. De MR-lijsttrekker diende om die reden een klacht in.

Latteur zelf stelt tegenover de RTBF dat hij deze berichten heeft geschreven zonder na te denken. “Mijn reactie was van hetzelfde niveau als die van de vrouw. Zij heeft me aangevallen en foto’s van mij gepubliceerd. Dat is niet correct, je moet het privéleven respecteren”, klinkt het.

(Lees verder onder het ingevoegde Facebookbericht.)

Selon son site internet, le Parti ISLAM Belgique aurait bien l’intention de présenter une liste à Woluwe-Saint-Lambert….

Publiée par MR Woluwe-Saint-Lambert sur Samedi 7 juillet 2018

Sharia invoeren

Het is niet de eerste keer dat de fundamentalistische moslimpartij ‘ISLAM’ negatief in het nieuws komt. Zo raakte bekend dat de stichter van de partij – Redouane Ahrouch – 15 jaar geleden werd veroordeeld wegens het werkonbekwaam slaan van zijn vrouw. Tevens kon Het Laatste Nieuws achterhalen dat de partij steun krijgt vanuit Iran. Verder pleit de partij voor de invoering van de sharia.