In Brussel zijn er niet al te veel plaatsten waar studenten samen kunnen blokken. Jong N-VA-voorzitter Tomas Roggeman kijkt om die reden naar de Senaat. “Studieruimte inrichten voor studenten zou voor de Senaat de nuttigste prestatie in jaren zijn”, zegt Roggeman aan BELGA.

Studenten met herexamens moeten er in heel Vlaanderen binnenkort opnieuw tegenaan. Om aan een lawaaierig kot of andere afleidingen te ontsnappen zijn er veel studenten die graag in een gemeenschappelijke ruimte zoals een bibliotheek studeren. Het probleem volgens Roggeman? In Brussel zijn deze ruimten schaarser dan in de rest van Vlaanderen.

Roggeman: “Nuttigste prestatie in jaren zijn”

Sinds de Zesde Staatshervorming – die de parlementaire kamer heel wat bevoegdheden ontnam – is het belang van de instelling sterk verminderd. Onbenutte werkruimten zijn er evenwel in overvloed. “Studieruimte inrichten voor studenten zou voor de Senaat de nuttigste prestatie in jaren zijn”, stelt Roggeman tegenover BELGA.

De parlementaire instelling heeft als studieruimte heel wat ‘troeven’ volgens Roggeman. Zo ligt het Paleis der Natie op “wandelafstand van het Centraal Station en is [het] heel stil. Het Warandepark voor de deur is ideaal voor ontspanning tijdens de pauzes”.

Er zijn evenwel ook nadelen aan het voorstel van Jong N-VA verbonden. Zo blijven volgens de partij de diensten van de Senaat ook tijdens het reces actief en zijn er bijgevolg nog steeds veiligheidscontroles. Daarnaast is het niet zeker of de Senaat dit verzoek wel gaat inwilligen. Senaatsvoorzitter Christine Defraigne (MR), is momenteel met vakantie en kon nog niet worden bereikt. “Maar”, zo klinkt het bij Roggeman, “we zijn zeker van plan om de vraag nog te stellen”.

ADVERTENTIE