De Lega van vicepremier Matteo Salvini pakt uit met een veelomvattend nieuw gezinsbeleid. Men wil de Italianen zo aanmoedigen om meer kinderen te krijgen. Het plan zal gedeeltelijk gefinancierd worden door een belasting op geld dat migranten naar het buitenland sturen.

De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) wil dat Italiaanse koppels in de toekomst meer kinderen krijgen. “We hebben een ministerie van het Gezin opgericht om te werken aan de vruchtbaarheid, kinderdagverblijven, aan een belastingstelsel dat rekening houdt met grote gezinnen”, aldus Salvini.

(Lees verder onder de tweet.)

‘Migrantentaks’

In een wetsvoorstel dat in maart door de Lega werd opgesteld en ingediend zou het huwelijk tussen een man en vrouw als basis van het gezin bevestigd worden. Het nieuwe beleid van de Lega zou ook abortussen ontmoedigen, gratis kinderopvang bieden, nieuwe belastingverminderingen invoeren en geld geven aan mensen met kinderen jonger dan drie.

Een deel van de middelen voor het nieuwe gezinsbeleid zal geput worden uit een nieuwe migrantentaks. Het gaat om een belasting op geld dat migranten vanuit Italië naar het buitenland versturen. De belasting zou drie procent van het totale bedrag of minimaal vijf euro bedragen.

ADVERTENTIE