Een 30-jarige Afghaanse man heeft afgelopen zaterdag op klaarlichte dag een jong meisje (14) verkracht in de Duitse grootstad Hamburg. De Afghaanse man kon dezelfde dag nog gearresteerd worden. Hij was gekend bij het Duitse gerecht voor onder meer mishandeling, bedreigingen en zware geweldpleging. Voor dat laatste kreeg hij 2 jaar geleden een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Enkele jaren geleden kwam de Afghaanse man als asielzoeker naar Duitsland. Zijn asielaanvraag werd afgewezen, maar hij werd het land niet uitgezet. Hij bleef in Duitsland en belandde er in de illegaliteit en criminaliteit. Op enkele jaren tijd werd hij verschillende keren veroordeeld en werd zelfs een voorwaardelijke gevangenisstraf uitgesproken. Toch werd hij door Duitsland opnieuw niet het land uitgezet.

Recidivist

Zaterdagochtend sloeg de Afghaan opnieuw toe. Omstreeks 9u ‘s ochtends sprak hij in het centrale station in de Duitse grootstad Hamburg een 14-jarige meisje aan en beweerde hij het meisje te kennen. Het meisje wandelde weg, maar werd achtervolgd door de Afghaan. Ze probeerde te ontsnappen aan de Afghaan, tot ze plotseling tegen een zij-ingang werd geduwd in een overdekte overgang.

Vervolgens trok de Afghaan het meisje mee naar de ingang van een huis, waar hij haar verkrachtte. Het meisje probeerde zich los te wrikken, zonder succes. Maar na de verkrachting, was de nachtmerrie voor het jonge meisje nog niet voorbij. De Afghaan bleef het meisje achtervolgen. Hij nam dezelfde metro en stapte af waar het meisje afstapte. Even later vroeg het meisje om hulp in een tankstation, waarna de politie de Afghaan kon arresteren.

(Lees verder onder de tweet.)

De man bleek gekend te zijn bij de Duitse politie en gerecht voor tal van andere feiten – zoals mishandeling, diefstal, bedreigingen – die hij er op korte termijn pleegde. Twee jaar geleden werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf na geweldpleging.

“Het is een compleet raadsel voor mij waarom de verkrachter, ondanks een lange lijst van strafbare feiten, nog steeds op vrije voeten was en niet lang in de gevangenis zat”, aldus Hamburgs parlementslid Christoph de Vries (CDU) aan Bild. “We hebben rechtbanken nodig die een gevangenisstraf opleggen aan zware criminelen en recidivisten, anders verliest de rechtsstaat zijn geloofwaardigheid.”