Afgelopen nacht laaide het geweld weer op in de Gazastrook. Zo werden er tientallen raketten vanuit Gaza op Israël afgevuurd. De Israëlische luchtmacht antwoordde met een bombardement op tientallen stellingen van Hamas. Ook vanmorgen werden er nog raketten afgevuurd op het zuiden van Israël.

Afgelopen nacht werden vanuit de Gazastrook meer dan 150 raketten afgevuurd op Israël. De Israëlische luchtmacht sloeg terug door zeker 140 stellingen van de islamisten van Hamas te bombarderen in Gaza. Het is onduidelijk of de rust is wedergekeerd, ook vanmorgen werden er nog eens tientallen raketten op Israël afgevuurd.

(Lees verder onder de tweet.)

Al maanden onrustig

Bij de raketaanvallen geraakten drie Israëli’s gewond. Bij de Israëlische tegenaanval op Gaza kwamen drie Palestijnen om, waaronder een Hamas-strijder en een moeder en haar kind. Nog eens acht Palestijnen geraakten gewond.

De escalatie begon nadat een voertuig van het Israëlische leger woensdag onder vuur werd genomen door militanten in de Gazastrook. Het is al maanden onrustig in de Gazastrook. Net voor het geweld terug oplaaide spraken beide partijen nog over een potentiële vooruitgang in de inspanningen om tot een wapenstilstand te komen.