Franse Les Républicains schuiven op naar rechts

0
978

Onder leiding van voorzitter Laurent Wauquiez schuift het centrumrechtse Les Républicains op naar rechts. Wauquiez kondigt een hardere houding aan ten opzichte van de massamigratie. “De Fransen weigeren om buitenlanders in hun eigen land te worden”, luidt het.

Laurent Wauquiez, leider van het centrumrechtse Les Républicains, kondigde een nieuwe en hardere houding ten opzichte van de massamigratie aan. In een toespraak noemde hij de migratiegolven een “culturele bedreiging” voor de Europese beschaving. Hij zei dat de Fransen geen minderheid in hun eigen land willen worden. “De Fransen voelen helaas de achteruitgang, de desintegratie en de onteigening van hun land. De Fransen weigeren om buitenlanders in hun eigen land te worden”, zei Wauquiez.

(Lees verder onder de tweet.)

Harde uithaal naar Macron en Franse establishment

“De identiteit verdedigen, gehecht zijn aan het eigen land, de eigen cultuur liefhebben, geloven in de noodzaak van grenzen, dat heeft Emmanuel Macron omschreven als droevige hartstochten”, aldus Wauquiez. “Ik ben van mening dat wortels stevig in de bodem moeten worden geplant. Ik geloof in overdracht, ik geloof in historische continuïteit. Het is geen droevige hartstocht, is het onze eerste trots.”

Hij haalde ook uit naar president Emmanuel Macron en het Franse establishment omdat zij doof zouden zijn voor kritiek rond dit onderwerp. “Ze hebben zelfs het woord populisme uitgevonden om hun censuur te rechtvaardigen en degenen die niet denken zoals zij het zwijgen op te leggen, maar wat een arrogantie, wat een minachting”, aldus Wauquiez. “Luisteren naar de Fransen is daarom populistisch.”