Barbara John, een Duitse politica van dezelfde partij als bondskanselier Angela Merkel (CDU), schrijft in een column dat Duitsers zich geen zorgen moeten maken over het feit dat ze een minderheid worden in hun steden.

In een column in de Duitse krant Tagesspiegel schrijft de CDU-politica Barbara John dat “het slechts een kwestie van tijd is voordat mensen met een migratie-achtergrond de meerderheid van de bevolking in grotere steden uitmaken” en dat de Duitsers zich geen zorgen moeten maken.

(Lees verder onder de tweet.)

“Angst minderheid te worden is ongegrond”

Volgens John is “de trend naar een snel groeiend aandeel migranten  onomkeerbaar”. Als voorbeelden om te bewijzen dat de angst om een minderheid te worden “ongegrond” is, haalt de politica de Nederlandse steden Rotterdam en Amsterdam aan.

Volgens de CDU-politica zijn migranten “vaak verdeeld, zoals het geval is met de lokale bevolking”. Volgens haar zouden autochtone Duitsers en migranten allianties kunnen aangaan op basis van “onderwijs, etniciteit, religie, cultuur en economie”. “Zoveel dingen zullen verschillend zijn en sommige dingen beter”, besluit John.

De 80-jarige politica behoort tot dezelfde partij als bondskanselier Angela Merkel. Zij ging in 2003 met pensioen. Sindsdien was ze een boegbeeld van de ‘Geef Racisme de Rode Kaart’-campagne en zat ze in de raad van bestuur van de Duitse ‘Moslim Academie’.