Volgens de dagelijkse peilingen van Rasmussen Reports is de rechtse president Donald Trump (Rep.) nog nooit zo populair geweest bij zwarte Amerikanen. 36 procent van zwarte Amerikanen kunnen zich wel vinden in het beleid van Trump. Dat is nagenoeg het dubbele in vergelijking met de cijfers voor zwarte Amerikanen vorig jaar, dat noteert ook de rechtse nieuwswebsite Breitbart. 49% van alle Amerikanen keuren Trumps beleid goed.

Volgens Rasmussen stijgt de ‘approval rating’ van Trump ten opzichte van eind vorig jaar. Momenteel wordt deze op 49% gepeild, terwijl 49% zijn beleid net afkeuren. 2% is onuitgesproken. De score is net iets beter als deze van oud-president Barack Obama (Dem.) rond dezelfde periode in zijn ambtstermijn. De peiling is echter afgenomen bij ‘likely voters’ of waarschijnlijke stemmers. Dit meer politiek actief gedeelte van de bevolking is niet volledig representatief voor de gehele Amerikaanse populatie.

Economie groeit samen met ‘approval ratings’ voor Trump bij zwarten

Het nieuws komt er na positieve berichten over de Amerikaanse economie. Ook de werkloosheid bij zwarte Amerikanen kent nu een laagtepunt: slechts 5,9 procent van de Afro-Amerikanen hebben thans geen werk. Dit terwijl de Amerikaanse aandelen grote hoogtes kennen op de beurs.

Vandaag peilt Rasmussen zo’n 36 procent van de zwarte Amerikanen als zijnde positief staand ten opzichte van Trump. Dat is bijna een verdubbeling in vergelijking met hetzelfde moment vorig jaar toen amper 19 procent van de Afro-Amerikaanse ‘likely voters’ achter Trump stonden. De huidige cijfers bij zwarte Amerikanen staan in contrast met het kleine aantal stemmen dat Trump haalde bij zwarte kiezers in 2016, toen de Republikeinse kandidaat slechts 8 percent van de mannelijke zwarte Amerikanen kon overtuigen en zelfs maar 4 procent van de vrouwelijke Afro-Amerikaanse kiezers.