In Duitsland heeft een Somaliër gisteren een dokter doodgestoken voor de ogen van diens 10-jarige dochter. De Somaliër – die in 2015 als asielzoeker naar Duitsland kwam – stormde de praktijk van de dokter binnen en stak de dokter en zijn assistent neer. De dokter overleed ter plekke, diens assistent werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Donderdagochtend omstreeks 8u45 stormde de 26-jarige Somalische migrant de dokterspraktijk van Joachim T. binnen. Zonder aarzelen steekt hij achtereenvolgend de dokter en diens medisch assistente Elke D. neer. Het 10-jarige dochtertje van de dokter zag alles gebeurden. De arts overleefde de steekpartij niet en overleed ter plaatse, de assistente moest met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Papa

De Somaliër liet zijn moordwapen achter en vluchtte weg. Na een klopjacht van ruim een uur – waarbij een politiehelikopter, de hondeneenheid en de federale politie werden ingezet – kon de Somaliër gevat worden. Het motief van de man is vooralsnog onduidelijk.