De dader van de aanslag in Westminster eerder  deze week, Salih Khater, was een asielzoeker die slechts enkele weken voor de aanslag de Britse nationaliteit verwierf. Dat schrijft The Times.

Salih Khater komt oorspronkelijk uit Soedan. Hij zou in 2010 naar het Verenigd Koninkrijk zijn gereisd nadat hij twee jaar in Libië had gewerkt. Hij kwam als vluchteling en kreeg asiel. Volgens de Britse krant The Times zou hij in de afgelopen weken – dus vlak voor de aanslag – het Britse staatsburgerschap hebben verkregen.

(Lees verder onder de tweet.)

In Londen voor visum

Khater zou vorig jaar accountancy hebben gestudeerd aan Coventry University, maar daar na een jaar mee gestopt zijn omdat hij niet geslaagd was. Khater zou ook aan Soedanese kennissen gezegd hebben dat hij deze week naar Londen reisde om een visum te krijgen voor een bezoek aan Soedan.

De avond voor de aanslag reed Khater van zijn huis in Birmingham naar de Britse hoofdstad. Hij zou de hele nacht door het centrum van Londen hebben gereden, waarbij hij verschillende toeristische trekpleisters passeerde. Vermoedelijk was hij daarbij op zoek naar een doelwit. De 29-jarige Khater zou niet bekend zijn bij de Britse inlichtingen- of antiterreurdiensten. Wel zou hij reeds gekend zijn bij de politie van West Midlands.