Gisteren reed een auto in op een groep voetgangers en fietsers bij het Britse parlement. Bij de aanslag vielen drie gewonden. De dader is een Soedanese immigrant genaamd Salih Khater. Hij zou reeds gekend zijn bij de politie.

De man die gisteren inreed op een groep fietsers en voetgangers voor Britse parlement is een Soedanese immigrant genaamd Salih Khater. De avond voor de aanslag reed Khater van zijn huis in Birmingham naar de Britse hoofdstad. Hij zou de hele nacht door het centrum van Londen hebben gereden, waarbij hij verschillende toeristische trekpleisters passeerde. Vermoedelijk was hij daarbij op zoek naar een doelwit.

(Lees verder onder de tweet.)

Reeds gekend bij politie

Volgens de Britse minister van Veiligheid Ben Wallace was de verdachte “een Brits staatsburger die oorspronkelijk uit een ander land afkomstig was”, oftewel: een genaturaliseerde immigrant. De 29-jarige Khater zou niet bekend zijn bij de Britse inlichtingen- of antiterreurdiensten. Wel zou hij reeds gekend zijn bij de politie van West Midlands.

Khater reed gisteren met zijn auto in op een groep voetgangers en fietsers voor het Britse parlement. De Britse autoriteiten behandelen de zaak als een terreuraanval. Er vielen 3 gewonden, maar gelukkig bevond niemand zich in levensgevaar.

(Lees verder onder de tweet.)

Terreur in het Verenigd Koninkrijk

In maart 2017 reed een man op dezelfde locatie met een 4×4-wagen vijf mensen dood waarna hij een agent doodstak. Het VK werd het afgelopen jaar na de 4×4-aanslag nog maar liefst vier maal getroffen door een terroristische aanval. Voertuigen hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen bij extreme moslimterroristen. Een vrachtwagen maakte 86 doden in juli 2016 in Nice en in december van dat jaar verloren 11 mensen het leven na een truck-aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. Beide aanslagen werden opgeëist door islamistische terreurgroep IS.