In Kortrijk is gisteren de zaakvoerster van een spullenwinkel gewond geraakt nadat ze werd aangevallen door een groep van een tiental mannen van Afrikaanse origine. Ze wilden een televisie kopen, maar hadden niet voldoende geld bij. Toen de zaakvoerster weigerde het toestel goedkoper te verkopen, werd ze aangevallen. Dat meldt Focus wtv.

Gisterenmiddag kwamen twee vrouwen van Afrikaanse origine de spullenwinkel in Kortrijk binnen om een televisietoestel te kopen. De vrouwen hadden echter niet voldoende geld bij om het toestel te kopen, en de zaakvoerster weigerde het toestel mee te geven. Dat was niet naar de zin van de twee Afrikaanse vrouwen, die in discussie gingen met de zaakvoerster.

Zaakvoerster toegetakeld

Plotseling kwam een groepje van een tiental mannen van Afrikaanse herkomst ter plaatse om de twee vrouwen te steunen. Ze begonnen amok te maken en vielen de zaakvoerster daarbij ook fysiek aan. De vrouw werd zwaar toegetakeld en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Vervolgens begonnen de Afrikaanse mannen ook de spullenwinkel overhoop te halen en spullen te vernielen. “De mannen gooiden met vazen en vernielden ook andere spullen in onze winkel”, vertelt Patrick, de echtgenoot van de zaakvoerster aan Focus wtb. Partrick is het beu: “We moeten toch geen schrik hebben in onze eigen winkel? Het is al de zoveelste keer dat wij hier problemen hebben met vreemdelingen. We voelen ons echt niet meer veilig in onze stad.”

De politie kwam ter plaatse en één van de Afrikaanse mannen werd gearresteerd. De rest van de groep was toen al weggevlucht.