Binnenkort zullen 4 Afrikaanse migranten, allemaal Eritreërs, in Zweden voor de rechtbank moeten verschijnen voor de verkrachting van een gehandicapte vrouw. Het Openbaar Ministerie dringt aan op de uitzetting van de daders, vanwege het gruwelijke karakter van de groepsverkrachting. Zweden wordt de laatste maanden geteisterd door seksueel geweld.

De gruwelijke feiten dateren van 6 mei en vonden plaats in Bromma, een voorstad van de Zweedse hoofdstad Stockholm. Ongeveer 20% van de totale bevolking van Bromma is van buitenlandse origine, wat van de stad een populaire en aantrekkelijke bestemming maakt voor migranten.

“Wreed” en “meedogenloos”

Dat vonden ook 4 Eritreeërs, die een tijdje geleden migreerden naar Zweden en terechtkwamen in Bromma. Daar verkrachtten ze enkele maanden geleden, om de beurt, een gehandicapte vrouw die kampt met een ernstige ontwikkelingsstoornis. Het slachtoffer werd stevig vastgehouden door de groepsverkrachters en moest ondergaan hoe ze haar om de beurt verkrachtten. Ze hield over haar hele lichaam verwondingen over aan de gruweldaad.

Het Zweedse Openbaar Ministerie noemt de aanval “wreed” en “meedogenloos” vanwege de mentale handicap van het slachtoffer en het gebruikte geweld bij de groepsverkrachting. Er wordt dan ook aangedrongen op de deportatie van de 4 Eritreeërs, allemaal tussen 17 en 20 jaar, indien ze effectief schuldig bevonden worden.

Seksueel geweld

Zweden wordt nu al ruime tijd geteisterd door een golf van seksueel geweld. Volgens niet-officiële cijfers – Zweden weigert immers statistieken bij te houden over de achtergrond van de daders – zou zo’n 85 procent van de daders van seksueel geweld een migratieachtergrond hebben. Ook het aantal groepsverkrachtingen nam spectaculair toe in Zweden.

De Zweedse stad Malmö bijvoorbeeld werd de laatste maanden opgeschrikt door verschillende groepsverkrachtingen. Vrouwen wordt er geadviseerd ‘s avonds binnen te blijven. De Zweedse krant Expressen deed onderzoek naar die nieuwe trend van groepsverkrachtingen. Uit hun onderzoek bleek dat maar liefst 98% van de groepsverkrachters in Zweden van buitenlandse origine is.