In Groot-Brittannië zijn 31 mannen van buitenlandse origine aangeklaagd vanwege seksueel misbruik van kinderen in de stad Huddersfield. Dat meldt The Huddersfield Daily Examiner, dat een lijst van de daders en hun misdrijven online plaatste. De allochtonen zouden gefungeerd hebben als bende en zouden tussen 2005 en 2012 verschillende jonge meisjes misbruikt hebben.

Alsmaar vaker komen in Groot-Brittannië verhalen aan het licht van grootschalige allochtone criminele bendes die jonge kinderen misbruiken. Vorig jaar kwam de denktank Quilliam tot de vaststelling dat maar liefst 84 procent van de veroordeelde pedofielen in het Verenigd Koninkrijk van buitenlandse origine is.

Enkele maanden geleden kwam aan het lucht dat in de jaren 80 tot wel 1.000 meisjes seksueel misbruikt werden door een voornamelijk Pakistaanse criminele bende in het Britse Telford.

Verkrachting, mensenhandel

Nu komt dus opnieuw een verhaal van seksueel misbruik van kinderen door een allochtone bende aan het licht. Tussen 2005 en 2012 maakte de criminele bende zich onder meer schuldig aan verkrachting van kinderen, mensenhandel en het faciliteren van seksueel misbruik. De meisjes waren allemaal tussen 12 en 18 jaar oud.

The Huddersfield Daily Examiner plaatste een gedetailleerde lijst van de misbruikers en hun criminele feiten online. Enkele voorbeelden:

  • De 31-jarige Mohammed Sajjad wordt aangeklaagd voor 4 verkrachtingen van een 13-15-jarig meisje, een verkrachting van een meisje onder de leeftijd van 13 jaar en het mogelijk maken van seksueel misbruik van een kind.
  • De 29-jarige Mohammed Waqas Anwar zal zich moeten verantwoorden voor 5 verkrachtingen van meisjes tussen 13 en 15 jaar oud.
  • De 41-jarige Mohammed Akram wordt aangeklaagd voor twee verschillende feiten van mensenhandel van een kind, met het oog op de seksuele uitbuiting van het kind. Daarnaast verkrachtte hij ook een meisje dat 14 of 15 jaar oud was.

Volgende maand, op 5 en 6 september, zullen de 31 kindermisbruikers voor de rechtbank verschijnen.

(Lees verder onder de tweet.)

De zaak roept herinneringen op aan het bekende Britse Rotherham-schandaal. In Rotherham werden zo’n 1.400 jonge meisjes misbruikt. Politie en stad waren jarenlang op de hoogte van de feiten, maar grepen niet in. Eén van de redenen waarom dit niet gebeurde, was de angst om als racist bestempeld te worden, vanwege de Pakistaanse achtergrond van de daders.