In Halle is een verdachte in een verkrachtingszaak vrijgelaten omdat er zowel woensdag als vorige week niet genoeg personeel beschikbaar was om de vermoedelijke verkrachter naar het justitiepaleis te brengen. Dit door de stakingen bij de NMBS en bij de cipiers. Een slachtoffer reageert bezorgd in Het Laatste Nieuws: “Wat als ik hem straks tegenkom op straat?”

Het proces tegen de mogelijke verkrachter werd drie maal uitgesteld. De eerste keer werd de zaak uitgesteld omdat de beklaagde van advocaat veranderde. Maar een tweede en derde keer kon de zaak niet plaatsvinden omwille van de cipier- en treinstakingen. Hierdoor was er niet genoeg personeel beschikbaar om de verdachte naar het justitiepaleis in Brussel te brengen. De rechter ging daarom over tot een uitstel van de zaak tot november.

De advocaat van de beklaagde vroeg hierna de vrijlating van zijn cliënt, die reeds een jaar in voorlopige hechtenis doorbracht. De rechter stemde hiermee in en het parket van Halle-Vilvoorde ging hier niet tegen in beroep. “Mijn cliënt kreeg wel voorwaarden opgelegd”, zegt meester Eddy Cochez in Het Laatste Nieuws. “Zo mag hij geen contact hebben met de slachtoffers, moet hij tussen 20 en 6 uur binnenblijven en dient hij weg te blijven uit het drugsmilieu.”

“Wat als ik hem straks tegenkom op straat?”

Een van de slachtoffers is er echter niet gerust in, ondanks de voorwaarden: “Wat als ik hem straks tegenkom op straat?”. Haar advocaat, Frederik Van Vreckem, verklaart de zaken, maar legt de vinger direct op de wonde: “Juridisch is dit te verklaren: de rechtbank wil een verdachte liefst niet langer dan een jaar in voorarrest laten zitten. […] Maar voor mijn cliënte is dat een spijtige beslissing: zij wil dit achter de rug hebben.”

Kenny D., de verdachte in kwestie, zou zijn ex-vriendin geslagen en verkracht hebben. Ook een tweede vrouw meldde zich bij de politie. Zij zou tijdens het uitgaan op café betast zijn door Kenny en hierna gedwongen zijn tot orale seks. Zelf ontkent de verdachte de aantijgingen, behalve het huiselijk geweld.