In het Duitse Lübeck zijn bij een mesaanval in een bus veertien gewonden gevallen, waaronder twee zwaargewonden. De dader zou een 30-jarige Iraniër zijn. Volgens getuigen zou hij een brandende rugzak in de bus hebben laten vallen.

In de Duitse stad Lübeck zijn bij een mesaanval op een bus verschillende gewonden gevallen. Het zou gaan om twaalf lichtgewonden en twee zwaargewonden. Vooralsnog is er geen informatie over eventuele dodelijke slachtoffers. De dader zou intussen gevat zijn. Het zou gaan om een Iraanse dertiger.

(Lees verder onder de tweet.)

Keukenmes

Volgens een ooggetuige liet de aanvaller plots een rugzak vallen in de overvolle bus. Er zou rook uit de rugzak komen. Daarop viel de man de passagiers aan met een keukenmes. De buschauffeur stopte onmiddellijk en werd ook aangevallen. Er was toevallig een patrouilleauto van de politie in de buurt, zodat de dader snel gevat kon worden.

“De passagiers sprongen uit de bus en schreeuwden. Het was verschrikkelijk. Vervolgens werden de gewonden weggevoerd. De dader had een keukenmes”, zegt een andere getuige.