De Amerikaanse president Donald Trump was de afgelopen dagen op bezoek in Groot-Brittannië. Daar zei hij dat hij zich kandidaat wil stellen voor een tweede ambtstermijn als president omdat “iedereen het wil” en omdat er volgens hem geen Democratische kandidaten zijn die hem kunnen verslaan. Dat schrijft de Daily Mail.

Trump bevestigde dat hij zich nog eens kandidaat wil stellen voor president van de Verenigde Staten: “Ik ben het echt van plan. Het lijkt erop dat iedereen het ook wil.” Hij ziet ook geen enkele Democratische kandidaat die hem kan verslaan: “Nee. Ik zie niemand anders. Ik ken ze allemaal en ik zie niemand. Ze hebben niet de juiste kandidaat.”

De Amerikaanse president ontmoette ook de Britse koningin Elizabeth en sprak met haar over de Brexit in het kasteel van Windsor. “Dat deed ik. Ze zei dat het een zeer, en ze heeft gelijk, complex probleem is. Ik denk dat niemand enig idee had over hoe complex het zou worden. Iedereen dacht ‘Oh het is makkelijk, we worden lid of doen het niet, we zien wel wat er gebeurt'”, aldus Trump. Verder sprak hij met veel ontzag voor de Britse monarch: “Ze is een ongelooflijke vrouw, ze is zo scherp, ze is zo mooi. En wanneer ik mooi zeg bedoel ik vanbinnen en vanbuiten.” Verder kon hij door het protocol echter niets kwijt over zijn gesprek met de koningin.

Tijdens zijn trip naar Europa sprak Trump al leden van de NAVO-alliantie toe, bekritiseerde hij Duitsland voor de afhankelijkheid van Russische energie en choqueerde hij Groot-Brittannië door publiekelijk de Brexit-strategie van de Britse premier Theresa May te bekritiseren. Voor dat laatste verontschuldigde hij zich bij May en beschuldigde hij de “fake news” van valse berichtgeving. Hij beloofde wel een bilaterale handelsovereenkomst met Groot-Brittannië nadat het de Europese Unie verlaat in 2019.

(Lees verder onder de tweet.)

Het volgende staatshoofd dat de Amerikaanse president zal ontmoeten is de Russische president Vladimir Poetin. Die ontmoeting gaat door in Finland“Ik denk dat we het goed met elkaar zouden kunnen vinden. Iemand vroeg of we vrienden of vijanden zijn? Ik zei dat het te vroeg was om daarop te antwoorden”, reageert Trump. Hij vindt dat de banden moeten versterkt worden: “Momenteel zeg ik dat we concurrenten zijn maar voor de VS en eigenlijk het Verenigd Koninkrijk en andere landen, zou het goed zijn om met landen als Rusland en China overeen te komen. Dat zou erg goed zijn.”