In de West-Franse stad Nantes was het voor de vijfde nacht op rij onrustig nadat allochtone jongeren amok maakten. De politie noemt het een relatief rustige nacht waar ‘slechts’ 18 auto’s in brand werden gestoken door de relschoppers. Dat bericht Ouest-France.

Er zouden in de nacht van zaterdag op zondag geen rellen tussen de ordediensten en de allochtonen zijn geweest. Ook zouden er volgens de politie geen gebouwen beschadigd zijn. Afgelopen nacht markeert de vijfde nacht op rij van rellen in de wijken van Nantes na de dodelijk schietpartij van de Franse ordediensten op Aboubakar Fofana in Breil op dinsdag. De politieagent die de jonge crimineel neerschoot werd aangeklaagd en onder gerechtelijk toezicht geplaatst.

De 22-jarige Fofana werd neergeschoten toen de politie bij een routinecontrole zijn wagen wilde controleren nadat hij een overtreding had begaan. Daarop probeerde hij weg te vluchten en reed hij een politieagent aan. De omringende agenten reageerden door het vuur te openen op de wagen. Inmiddels wees onderzoek uit dat Fofana werd gezocht voor overvallen. Naast een reeks roofovervallen in de regio van Parijs werd Aboubakar F. ook verdacht van drugshandel, het bezit van gestolen goederen en deel uit te maken van een criminele samenzwering. Een arrestatiebevel werd tegen de jonge crimineel reeds in juni 2017 uitgevaardigd.

Tijdens de vijfde nacht werden er ‘slechts’ 18 auto’s in brand gestoken, gisteren waren dat er nog 35 en de nacht van donderdag op vrijdag nog 52. Naast de auto’s werd er ook een bouwmachine beschadigd in Saint-Herblain. De politie heeft vannacht niemand gearresteerd ondanks de talrijke aanwezigheid in de probleemwijken. Ongeveer 500 agenten moesten waken over de rust in de wijken van Nantes. De afgelopen nachten werden naast wagens ook meerdere gebouwen beschadigd en werd er onder andere met molotovcocktails naar de politie gegooid.

De familie van Fofana heeft nu ook andere advocaten gekozen. Anne Bouillon en Franck Boëzec zullen vanaf nu instaan voor de verdediging van de familie. “We zijn vastberaden om de familie te verdedigen”, reageert Bouillon. Ze herhaalt ook nogmaals de oproep om kalmte van de familie van Fofana. Het advocatenduo zal morgen om half drie een persconferentie geven.