De beroemde Britse atheïst en bioloog Richard Dawkins wordt van “racisme” en “islamofobie” beschuldigd nadat hij tweette dat hij het geluid van kerkklokken veel aangenamer vond klinken dan de “agressief klinkende” islamitische oproep tot gebed.

Volgens de beroemde Britse atheïst en bioloog Richard Dawkins klinken kerkklokken veel aangenamer dan de islamitische oproep tot gebed. “Luisteren naar de prachtige klokken van Winchester, een van onze grote middeleeuwse kathedralen. Zo veel mooier dan het agressief klinkende ‘Allahoe Akbar'”, tweette Dawkins. “Of is dat gewoon mijn culturele opvoeding?”

“Vervelende oude racist” 

Het duurde echter niet lang eer de linkse goegemeente op Twitter in een kramp schoot en hem de labels “vervelende oude racist”, “vooringenomen” en “islamofoob” naar het hoofd slingerde. Het is overigens niet de eerste keer dat Dawkins deze verwijten krijgt. In 2013 werd hij ook al eens van ‘islamofobie’ beschuldigd toen hij zei dat islam “vandaag de grootste kracht voor het kwaad in de wereld is”.

Vorig jaar werd Dawkins geweigerd op een evenement van KPFA Radio in Berkeley in de Amerikaanse staat Californië. Reden voor de weigering waren zijn “beledigende uitspraken tegenover de islam”. Dawkins verdedigde zich toen door te zeggen dat hij niet de islam als zodanig viseerde, maar wel het “islamisme”, oftewel de politieke islam.