De financiële website WalletHub maakte een rangschikking van de best en slechtst bestuurde steden in de VS. Hiervoor namen ze de 150 meest bevolkte steden over het hele land en vergeleken de diensten die mensen ontvingen met de respectievelijke budgetten. 

De “kwaliteit van de diensten” werd berekend aan de hand van 35 parameters in de categorieën van financiële stabiliteit, onderwijs, gezondheid, veiligheid, economie, infrastructuur en vervuiling.
Met die gegevens werd een score van de “kwaliteit van stadsdiensten” gemaakt. Die score werd dan gedeeld door de monetaire uitgave per hoofd. Die “score per dollar uitgegeven” zorgde voor de finale rangschikking.

Links (wan)beleid

Er wordt nergens gevraagd naar politieke voorkeuren of partijen in de peiling, maar een blik op de resultaten toont toch al heel snel een duidelijk feit. De 16 slechtst beoordeelde grootsteden zijn allemaal linkse bastions waar democraten al heel lang de plak zwaaien.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

De allerslechtst bestuurde stad is Washington DC, dicht gevolgd door New York City en Detroit. Andere slechte leerlingen van de klas zijn onder meer St. louis, Los Angeles, Atlanta, Chicago, en San Francisco. Veel van die steden kennen ook een grote uitstroom van bewoners.

De enige grote stad die in de top tien rangschikking van best bestuurde steden is geraakt is Oklahoma City, dat een Republikeinse burgemeester heeft.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/